Szemben a Mercedesszel, a Ferrari nem vetette be minden újdonságát Monacóban, az olaszok jelentősebb fejlesztési csomagja a soron következő spanyolországi hétvégén debütál az autókon. Hogy mit várhatunk majd ettől, arról eltérő hírek láttak napvilágot: legutóbb Frederic Vasseur csapatfőnök beszélt erről Monacóban.

“Barcelonában megjelenik a frissítés az autón, de nem tervezünk nagy csomagokat vinni minden ötödik versenyre” – fogalmazott Vasseur. Hozzátette azonban, hogy új alkatrészekkel minden hátralévő nagydíjra készülnek. “Minden egyes futamra viszünk majd kisebb frissítéseket. Nem akarom azt mondani, hogy Barcelona vagy semmi. Barcelona után viszünk egy kisebb újítást Montrealba, és még egyet az Egyesült Királyságba vagy Ausztriába. Azt tervezzük, hogy minden egyes futamra így készülünk a szezon végéig.”

F1: Minden futamra fejlesztést ígér a Ferrari-főnök 1

Frederic Vasseur

Vasseur Monacóban hangsúlyozta, jelenleg a csapatnál már nem a bajnoki címre koncentrálnak, a fókuszban mostantól az egyes futamok állnak. “Hiba lenne a bajnokságra gondolni. Versenyről versenyre koncentrálunk, és szerintem ez pontosan így lenne akkor is, ha vezetnénk a bajnokságot. A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha túlreagálnánk a helyzeteket” – mondta a francia szakember.

“Tovább nyomjuk, igyekszünk jó frissítéseket hozni az autóhoz, hogy megértsük, hol javulhatnánk. Biztos vagyok benne, hogy a többiek is ugyanezt teszik, mint mi. Ez azonban nem jelenti azt, hogy megállnánk a bajnoki versenyben. Hiba lenne azt mondani, hogy felejtsük el ezt az évet” – tekintett előre a csapatfőnök.