Hét világbajnoki cím után semmi meglepő nincs abban, hogy Lewis Hamilton az egyik legtöbb pénzt kereső Forma-1-es pilóta, sőt, sportoló a világon. Idén ugyan nem fért be a vonatkozó lista első tíz helyére, de tavaly például ez is összejött neki.

Becslések szerint Hamilton összvagyona nagyjából 300 millió font, átszámítva 137,8 milliárd forint lehet, ám ebből 20 millió fontot, azaz 9,2 milliárd forintot jótékony célokra fordított. Jelentős arány ez, melyet jól mutat, hogy a Mercedes pilótája az Egyesült Királyság ötödik legtöbbet adományozó embere, a sportolók közül pedig senki nem adakozik annyit az egész világon, mint ő. Vagyonának közel 7 százalékos felajánlása is elég jó arány, ebben a tekintetben is ötödik a brit.

A kérdéses 20 millió fontot a Sunday Times beszámolója szerint Hamilton a fiatalok megsegítésére, oktatásra és a foglalkoztatás javítására szánta. Tavaly a 37 éves versenyző elindította a Mission 44 alapítványt, melynek célja, hogy az etnikai okok miatt elmaradott rétegek tehetségeit közelebb vigye a motorsporthoz.