Kettőből kettő: ez Charles Leclerc mérlege a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki napjáról. A Ferrari hazai pilótája magabiztosan kezdheti a hercegség hétvégéjét, de azt állítja, ez még csak a kezdet.

“Konzisztensen mentünk, jó sok kört mentünk” – foglalta össze a két szabadedzést a versenyző. “Még finomhangolnunk kell az egyensúlyt, de összességében nem volt túl rossz. Csak a szokásos lépést kell megtennünk péntekről szombatra mostmár” – fogalmazott Leclerc, aki nyilvánvalóan örült, hogy a helyiek elképesztő erővel buzdítják őt. “Remek volt ennyi embert látni a pálya körül, figyelembe véve azt, hogy csak péntek van.”

Leclerc-nek innentől már csak egy hibátlan hétvégére van szüksége, ami otthonában eddig sosem jött össze. Nem úgy csapattársának, Carlos Sainznak, aki tavaly második lett a Ferrarival. Pénteki formáját elnézve megint erre lehet lehetősége a spanyolnak, Leclerc ugyanis gyorsabb volt nála – igaz, nem sokkal.

F1: Leclerc figyelmeztetett, lesz ő még gyorsabb is 2

Carlos Sainz

“Az időmérő szoros lesz a látottak alapján, de egyelőre örülünk az elvégzett munka miatt és annak köszönhetően, hogy mindig javultunk, amikor kihajtottunk a pályára” – értékelte péntekét Sainz.