Eredmények tekintetében jobban kezdte a 2022-es Forma-1-es szezont a Mercedesnél bemutatkozó George Russell, mint hétszeres világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton. A fiatal brit az éllovas Charles Leclerc mögött, a második helyen áll a tabellán, míg honfitársa csak az ötödik, igaz, mindössze 9 pont választja el egymástól őket. Éppen emiatt Russell a csapat „új fiújaként” tekint magára, és továbbra is Hamiltont tartja a csapat vezéregyéniségének.

„24 évesen minden idők legjobbja ellen versenyzem. Nyilván nem tetszene, ha előttem végezne, de nem fogok sírni és duzzogni emiatt, ha mégis így lesz” – mondta a Sky Sports F1-nek. „Úgy gondolom, Lewis annyi mindent elért, ott van a hét világbajnoki címe, a rekordjai, és pályafutásunk különböző szakaszaiban járunk, ezért egyikünkben sincsenek negatív érzések.”

„Néha látni, milyen, amikor két versenyző pályafutásuk azonos szakaszaiban vannak, kettőnk esetében viszont nem lehet beszélni ilyenről. Lewis nagyon régóta itt van” – fejtette ki Russell. „Én vagyok az új fiú a csapatnál, és nem fogok odaállni azzal, hogy én legyek a vezető, amikor minden idők legjobbjával harcolok, aki több mint 10 éve itt van. Olyan, akár a csapat kapitánya, és ennek így is kell lennie.”

A korábbi GP3- és Forma-2-bajnok hozzátette, jelenleg egyébként is sürgetőbb problémákat kell megoldani csapaton belül, mint a két versenyző közötti esetleges rivalizálás. A W13-as ugyanis egyelőre nem tudja felvenni a versenyt (tempóban) a Ferrarival és a Red Bull-lal, még ha utóbbival szemben megbízhatóság szempontjából egyértelműen jobb helyzetben is van.

„Van egy nagy problémánk, amit próbálunk megoldani” – utalt az idei Mercedes gyengeségeire, főként a delfinezésre. A korábbi tervekkel ellentétben a brackley-i gárda nem vetett be új elemeket a két héttel ezelőtti, ausztráliai fordulón, a csapatnál pedig rendre azt hangoztatják, akár hetekbe, hónapokba is telhet, mire minden összhangba kerül.