Sebastian Vettel pozitív koronavírusteszt miatt sem az idénynyitó Bahreini, sem az egy héttel később rendezett Szaúd-arábiai Nagydíjon nem vehetett részt, mindkét alkalommal Nico Hülkenberg helyettesítette. A négyszeres Forma-1-es bajnok nem maradt le semmiről, az Aston Martin egyelőre a sereghajtók közé tartozik, a csapaton kívül csak a Williams nem szerzett pontot az első két hétvégén.

Mike Krack csapatfőnök szerint Vettel próbált segíteni a távolból, a szaúdi hétvége összes csapatmegbeszélésén részt vett virtuálisan, és tanácsokat is adott. “Az utolsó pillanatig reméltük, hogy versenyezhet Dzsiddában, de egy ponton döntést kellett hoznunk. Mivel Sebastian nem állt készen, Nicót választottuk” – magyarázta Krack.

Noha az Aston Martin – valószínűleg Vettel kérésére – nem osztott meg semmilyen információt versenyzője állapotáról azonkívül, hogy pozitív tesztet produkált, Hülkenberg elszólta magát.

“Végig folyamatosan kapcsolatban álltunk. Elég ramaty állapotban volt” – pletykálkodott Hülkenberg. Az Aston Martin arra számít, hogy a jövő heti Ausztrál Nagydíjon már Vettel is rajthoz állhat, és elkezdheti a 2022-es szezont.