Lewis Hamilton a tavalyi szezonzáró óta nem adott hivatalos nyilatkozatot, emiatt sokan kezdtek arról beszélni, hogy a hétszeres világbajnok kiábrándultságában a visszavonuláson gondolkodik. Annyira közel van már azonban a téli tesztelés kezdete, hogy Hamiltonnak mostanra már illett volna döntenie a jövőjéről – ráadásul a csapata érdekében.

Tekintettel arra, hogy semmilyen hír nem szivárgott ki arról, hogy a Mercedes utódot keresne, napról napra nagyobb összeggel lehetne fogadni arra, hogy Hamilton folytatja a pályafutását. David Coulthard sem hisz az angol visszavonulásában.

“A győzelem utáni eufória érzése gyorsan elillan, de ugyanígy eltűnik a vereség miatt érzett csalódottság is” – utalt arra Coulthard, hogy szerinte Hamilton már régen túllépett a szezonzárón történteken.

“A bajnoki cím elvesztése Lewis számára valószínűleg sokkal kisebb sokk volt, mint amekkorát Toto Wolff, a csapata vagy a rajongói számára jelentett. Lewis valószínűleg kerülni is fogja a témát, ha szóba kerülne.”

Hamiltoni némasága egyfajta játszma része lehet a Mercedes és az FIA között, a hétszeres világbajnok és a csapata is érdemi változtatásokat akar látni a szövetségtől annak érdekében, hogy az Abu-Dzabiban történtek ne ismétlődhessenek meg újra.