Habár 2021-ben nem sikerült behúznia zsinórban ötödik, összesen nyolcadik világbajnoki címét, egy másik Forma-1-hez kapcsolódó díjat újra behúzott, sorban már a nyolcadik alkalommal. Az első brit világbajnokról, az 1958-as győztes Mike Hawthornról elnevezett Hawthorn Memorial Trophy a legjobb Nemzetközösségen belüli F1-es pilótának jár.

A díjat Londonban, a királyi autóklubban adják át, és 2014 óta minden évben Hamiltonhoz került a trófea. A brit ezzel már a 11. alkalommal gyűjtötte be az elismerést 15 éves Forma-1-es karrierje alatt, a maradék négy évben Jenson Button (2009 és 2011), illetve az ausztrál Mark Webber (2010 és 2013) hódította el előle a trófeát. A Hawthorn Memorial Trophy történetében Hamilton egy ideje már rekordernek mondhatja magát, a második helyezett Nigel Mansell hétszer bizonyult a legjobbnak.

F1: Ezzel a díjjal vigasztalódhat Hamilton 1

Hamilton a díjjal 2017-ben

2022-ben összesen hat Forma-1-es pilótának nyílik lehetősége arra, hogy megszerezzék a trófeát. A briteken (Hamilton, Lando Norris, George Russell) kívül ausztrálként Daniel Ricciardo, illetve a két kanadai, Lance Stroll és Nicholas Latifi is elnyerheti a díjat.