A hétvégén tartották a Le Mans-i 24 órás verseny hivatalos virtuális változatát, ahol jelen volt Max Verstappen és Fernando Alonso is – igaz, utóbbi nem pilótaként, hanem csapatmenedzserként tevékenykedett.

Verstappen azonban a Team Redline egyik virtuális autóját hajtotta az rFactor 2 szimulátorban három csapattársával együtt. A kvartett 123-as rajtszámú versenygépe, miután a holland 2 ezredmásodperccel lecsúszott a pole-ról, a második helyről kezdhette a viadalt, de hamar az élre törtek.

Közel 7,5 óra elteltével az éppen a volánnál lévő friss világbajnok kényelmesnek mondható, egyperces előnnyel vezetett a legközelebbi üldöző előtt, amikor bekövetkezett a végzetes hiba. Verstappen a célegyenes előtt dupla sikánhoz közeledve utolért egy lekörözendő versenyzőt. A pilóta épp a bokszba hajtott, ám a holland így sem tudott azon az íven közlekedni, mint ahol szokott. A Redline versenyzője hamarabb fordult balra a kelleténél, vélhetően nagyobb sebességgel is, a rázókő megdobta autóját, ami így irányíthatatlanul sodródott a fal felé. Verstappen önerőből már nem tudott megállni, csak a fal lassította őt le, de az ütközés egyet jelentett a verseny végével.

Végül a versenyt, valamint a győztes csapatnak járó 125 ezer dollárt (39 millió forintot) az időmérőn is legjobb Jeffrey Rietveld, Felipe Drugovich, Oliver Rowland, Michal Smid négyes nyerte. A megmérettetésen öt magyar is részt vett, köztük a háromszoros kamion-Európa-bajnok Kiss Norbert, de a legjobb eredmény Remenyik Balázs nevéhez köthető, csapatával az ötödik lett.