Az elmúlt években komoly pilótakeringőt láthattunk a Ferrarinál, ahol a megszokotthoz képest fel is borult a maranellóiaktól megszokott pilótahierarchia. Az egész 2019-ben kezdődött, amikor Charles Leclerc először öltözött vörösbe: a monacói nem hunyászkodott meg Sebastian Vettel mellett, sőt, a bajnokságot csapattársa előtt is zárta.

2020-ban kimondva-kimondatlanul érződött, hogy a gyenge autó ellenére is Leclerc az első számú versenyző a Ferrarinál, 2021-ben azonban a bajnokságban lenyomta őt a Vettel helyére érkező Carlos Sainz. Erről az évről azonban már nem volt annyira egyértelműen kijelenthető, hogy egyik vagy másik pilótát egyértelműen előnyben részesítette volna a Scuderia.

A tervek ezek a 2022-es szezont illetően is, árulta el Mattia Binotto csapatfőnök. “Mindig a csapat jelenti a prioritást, de kétségtelen, hogy Charles és Carlos fontos pozícióért harcolhatnak a bajnokságban. Hogy ki végez előrébb, az a pályán dől el” – utalt a szakember arra, hogy a Ferrari nem kíván beleszólni a párharcukba.

F1: Fontos ígéretet tett a Ferrari 1

GP BAHRAIN F1/2021 – DOMENICA 28/03/2021
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

“Néha nem csak a versenyzők tehetségéről és képességéről szól mindez. Egy pilóta lehet balszerencsés, felmerülhetnek megbízhatósági gondok vagy ütközések. Biztosak vagyunk azonban abban, hogy nem lesz első és második számú pilóta” – jelentette ki Binotto, majd gyorsan hozzá is tett egy kivételt ehhez. “Szimplán a pályán elfoglalt pozíciók alapján döntünk erről, ha ilyet teszünk.”