Olasz lapértesülések szerint behozhatta teljesítménybéli lemaradását motorfronton a Ferrari, így 2022-ben akár a Mercedes és a Red Bull kihívójává léphetnek elő a maranellóiak. A Motorsport.com itáliai kiadása szerint az új összetételű, E10-es üzemanyag jelentette 20 lóerős csökkenést máris kompenzálni tudták.

A Ferrari leendő motorja – a Shell erőfeszítéseinek is köszönhetően – túlszárnyalta a 2021-es teljesítményértékeit, ami a fejlesztések befagyasztása előtt kiemelkedő fontossággal bírhat, de várhatóan a Mercedes, illetve a Honda-motorokat átvevő Red Bull sem tétlenkedik, ahogyan a jó teljesítménynek nem automatikus velejárója a megbízhatóság sem.

Mattia Binotto csapatfőnök többek között a RacingNews365.com-nak is elmondta, hogy rengeteg munka zajlik a háttérben a csapat főhadiszállásán. „Ha visszagondolunk a tavalyi évre, ami a motort illeti, óriási hátrányban voltunk, ami az egyenesekben vált nagyon nyilvánvalóvá” – kezdte gondolatait. „Ahhoz képest sokat léptünk előre. A legjobbakkal szemben még mindig hátrányban vagyunk, de folyamatosan csökken a különbség, és biztosra veszem, hogy 2022-ben tovább fejlődünk majd.”

Binotto arra is rámutatott, hogy a közelgő változásokra tekintettel nemcsak a tervezésre, hanem az innovációkra is nagy hangsúlyt fektettek.