A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Azzal, hogy Lewis Hamilton megnyerte a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat és Max Verstappen második lett, a két pilóta egyenlő pontszámmal fordulhat az utolsó futamra, ahol eldől, kié lesz a világbajnoki cím.

Dzsiddában igencsak egymásba mélyesztették körmeiket a bajnokaspiránsok: szinte vérre menő csatát vívtak a pályán, mely újabb ütközéshez vezetett a Red Bull és a Mercedes pilótája között. Az incidensben ugyan sérültek az autók – főként Hamiltoné -, ám mindketten folytatni tudták a száguldást.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban úgy látja, a szezonzárón Abu-Dzabiban még ennél is durvább lehet a helyzet. A vb-cím azé a versenyzőé lesz, aki le tudja győzni a másikat a futamon. “Szerintem ennek még nincs vége” – mondta az osztrák szakember. “A vezetést kellene figyelni és értékelni, ez kemény volt, túl kemény, a határokon is túlment.”

“Tiszta bajnokságot szeretnénk. A legjobbnak kellene nyernie. Ha az Max, azzal is kibékülök, de fair versenyben kellene eldőlnie” – mondta a csapatfőnök. A Mercedesnek egyébként a konstruktőri összetett miatt már kevésbé kell izgulnia, ugyanis Sergio Perez kiesésével 28 pontra nőtt a címvédők előnye a Red Bull-lal szemben.