A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Nem nagy túlzás azt állítani, hogy az első Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj a sportág történetének egyik legvitatottabb, legellentmondásosabb futama lesz.

Max Verstappent kétszer is megbüntették Dzsiddában: egyszer még a futam alatt, amikor 5 másodpercet kapott a pályán kívüli előnyszerzésért, a leintés után pedig 10 másodpercet baleset okozásáért.

A leintés után az idén kilenc győzelmet bezsebelő pilóta azt mondta, szerinte nem volt korrekt a futam közbeni büntetés – a másik szankcióról ekkor még nem tudott. “Érdekes módon mindig én vagyok az, akit megbüntetnek, amikor mindkettőnk a fehér vonalon kívülre hajt. Brazíliában még rendben volt a dolog, most meg hirtelen büntetést kapok érte. Láthattátok, hogy egyikőnk sem vette be a kanyart” – célzott Lewis Hamiltonra. “De rendben van, nem fogok ezzel sok időt tölteni. Előre kell lépnünk.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

A Hamiltonnal történő későbbi ütközésről Verstappen annyit mondott, hogy valahol a kommunikáció csúszhatott el, szerinte ezért ment a Red Bull hátuljába a Mercedes. Hamilton eközben teljesen mást gondol: