A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj szabadedzésein Max Verstappen szokás szerint az élmezőnyben végzett, ám Sergio Perez hátránya a Red Bull szempontjából aggasztóan nagy volt a csapattárshoz képest. A mexikói a kilencedik helyen zárta a pénteki napot, legjobb köre 7 tizedmásodperccel volt lassabb Lewis Hamilton legjobbjánál.

Az eredménysor nem túl biztató a Red Bullnak, akik a konstruktőri bajnoki címért is csatáznak amellett, hogy Hamilton és Verstappen egyéniben meccselnek. A Mercedes két futammal a szezon vége előtt csupán öt ponttal vezet az energiaitalosok előtt, ám ahhoz, hogy esélyük legyen a fordításra, Pereztől is szükségük van egy jó eredményre.

“Úgy támogatjuk, ahogy csak tudjuk” – mondta pilótájáról Christian Horner csapatfőnök. “Formába lendült az utóbbi versenyeken, jól ment az időmérőkön és a futamokon. Erre van szükségünk. Kell nekünk a csatákban a hátralévő két futamon is, mert két autóval több opciónk van, és biztosra akarunk menni, hogy mindkét autónk játékban legyen, ne csak egy.”

Horner a bújtatott üzeneteket igyekezett a lehető legfinomabban csomagolni, hozzátéve, hogy Perez egyébként is lassan építi fel a hétvégi tempóját. “Tudja, hogy nem kell túl korán nagy kockázatot vállalnia egy utcai pályán. Mindig jól ment az olyan helyszíneken, mint Szocsi, Azerbajdzsán és Monaco. Nincs kétségem afelől, hogy ezekre az alapokra épít most is” – tette hozzá a csapatfőnök.