A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Leszámítva az első másfél évét, Sebastian Vettel szinte mindig olyan autóban ült a Forma-1-ben, amellyel világbajnoki címekért, győzelmekért, de legrosszabb esetben is dobogókért harcolhatott. A német számára nagy visszalépést jelent ebből a szempontból az Aston Martin, mellyel ugyan idén kétszer dobogóra állhatott – a Hungaroringen utólag kizárták -, de a zöld autók leggyakrabban csak a mezőny 5-6. leggyorsabbjai.

A négyszeres világbajnok elismerte, hogy nem élvezi jelenlegi helyzetét, és nem ezért versenyez a Forma-1-ben. “Az élvezeti érték már nem ugyanaz, amikor áthajt az ember a célvonalon” – mondta Vettel. “Amikor futamot nyerünk vagy a dobogón vagyunk, masszív lendületet kapunk a rajongóktól, és egyfajta megerősítést. Most azonban célba érek a nyolcadik vagy a tizedik helyen és úgy érzem, hogy jó futamom volt, hibák nélkül, de ez mégiscsak a 10., 9., 8. hely. Nem ezért vagyok itt.”

“Talán el lettem kényeztetve, hozzászoktam a győzelemhez és ahhoz, hogy elöl vagyok” – tette hozzá.