A hétvégi Mexikóvárosi Nagydíj előtt Max Verstappen 12 ponttal vezet Lewis Hamilton előtt, vagyis még semmi nem dőlt el az idei Forma-1-es bajnokságban. A mexikói pálya a korábbi évek tapasztalatai alapján inkább a Red Bullnak kedvezhet, ugyanez áll Brazíliára is, de megtörténhet, hogy végül minden teljesen másképp alakul.

Mindenesetre Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is úgy látja, Verstappen hajszálnyival esélyesebb Hamiltonnál. “12 pontos hátrányban vagyunk, és nem mondhatnám, hogy a következő két pálya a legideálisabb számunkra” – magyarázta Wolff.

“Aztán olyan helyszínek jönnek, amelyek inkább nekünk kedveznek. Matematikailag jelenleg 45 százalék az esély arra, hogy mi nyerjük az egyéni bajnokságot, de a matematikai esély nem sokat számít az autósportban. Egy verseny alatt minden megváltozhat.”

“12 pontos hátrányt nem könnyű megfordítani. Nem eshetünk ki, mert ha megtörténik, azzal akár korán el is dőlhet a bajnokság. Ha kiesünk, és Max nyer, 37 pont lesz az előnye, de ha esetleg ő esik ki, mi kerülhetünk néhány pontos előnybe. Az a célunk, hogy az utolsó futamig versenyben legyünk.”