2022-ben megújult pilótapárossal vág neki az új szezonnak a Mercedes Forma-1-es csapata, Lewis Hamilton mellé George Russell érkezik Valtteri Bottas helyére. Az ígéretek szerint mindkét brit ugyanolyan elbánásban részesül majd, de ebben már most sokan kételkednek.

Közéjük tartozik 1978 legjobbja, Mario Andretti is. “Biztos vagyok benne, hogy a Mercedes valahogy mindig Lewist favorizálja majd” – mondta az amerikai. “Ezzel egyidejűleg azonban azt gondolom, hogy George is mindenhez hozzáférhet majd.”

A 81 éves expilóta nem titkolja, hogy nagy rajongója Russell eddigi munkásságának. “Lenyűgözött engem és megmutatta, hogy a jövő világbajnoka lehet” – tekintett vissza Andretti a 2020-as Szahíri Nagydíjra, ahol Hamiltont helyettesítette honfitársa. “Azzal a bahreini lehetőséggel, és a Williamsszel Spában, a körülményekkel együtt… az eső mindig kiegyenlíti az erőviszonyokat, és megmutatta, mire képes. Hogy hogyan teljesít majd jövőre Lewis mellett, az olyasvalami, amire érdemes lesz figyelni” – tekintett előre.