A Red Bullnál biztosra veszik, hogy Max Verstappenhez hasonlóan Lewis Hamiltonnak is szüksége lesz még egy motorcserére a szezonban, csak az a kérdés, hogy mikor húzza ezt meg a Mercedes. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem zárta ki, hogy akár már a hétvégi Török Nagydíjon megtörténik a csere.

Wolff persze nem fogalmazott egyenesen, de ezen nem is lehet meglepődni: az Orosz Nagydíjon a Red Bull és a Honda még akkor is ködösített Verstappen motorcseréjéről, amikor a garázsban már javában folyt a munka.

“Jelenleg versenyről versenyre vizsgáljuk, hogyan alakul a motor teljesítménye és tartóssága” – fogalmazott Wolff. “Ha motort cserélünk, az spontán döntés lesz.”

Wolfftól konkrétan megkérdezték, Törökországban lesz-e a csere. “Ez egy lehetőség. De hogy mikor és hol történik meg, egyelőre nem dőlt el.”

“A legfontosabb számunkra, hogy megbízhatósági probléma miatt ne kockáztassunk kiesést. Az rendben van, ha másodikak, esetleg harmadikak vagyunk, hiszen a bajnokság hosszú. De ha nem érünk célba… Szóval folyamatosan figyeljük a motorok paramétereit, hogy biztosan ne legyen megbízhatósági problémánk.”