A múlt heti Olasz Nagydíjon még arról beszélt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, hogy Lewis Hamilton akár Monzában motorcserére kényszerülhet, de már akkor világos volt, hogy ez csak a Red Bull-lal szembeni taktikai hadviselés része. Azt ugyanis mindenki tényként kezeli, hogy Max Verstappen autójába valamikor biztosan be kell majd szerelni egy negyedik motort, ami rajtbüntetést jelent majd a holland számára.

A Mercedes talán már Monzában motorcserébe akarta hajszolni a Red Bullt, végül azonban se Hamilton, se Verstappen autójába nem került új erőforrás. És lehet, hogy Hamiltonéba nem is fog, hiába veszített el Zandvoortban végleg egy motort.

“Nem, a motorcsere nem abszolút szükségszerű számunkra, mert ebben a motorban még bőven van tartalék” – fejtegette most Wolff a Motorsportnak.

“A motorcseréről szóló döntést bármikor meghozhatjuk, de jelenleg nem érezzük szükségesnek. Ez azt jelentené, hogy biztosan nem kell majd negyedik motor? Nem, nem azt jelenti, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a következő versenyek.”

Verstappen és Hamilton Monzában ütközött, emiatt a holland háromhelyes rajtbüntetést kapott az Orosz Nagydíjra. Ennek fényében egyáltalán nem lenne ördögtől való, ha a Red Bull már Szocsiban letudná Verstappen motorcseréjét.