A 2020-as Bahreini Nagydíj volt Romain Grosjean utolsó Forma-1-es futama, ahol a francia hatalmas balesetet szenvedett a Haasszal. A pilóta nem sokkal az emlékezetes bukás után eldöntötte, hogy egy nap vissza akar ülni egy Forma-1-es autó volánja mögé, akárcsak egy teszt erejéig. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szinte azonnal fel is ajánlotta, hogy ha a körülmények engedik, ők segítenek valóra váltani az IndyCarban azóta szépen helyt álló pilóta álmát.

Az üléspróba már március 30-án megvolt, és a tervek szerint a Francia Nagydíjat követően a bajnokcsapat a Paul Ricard versenypályán maradt volna tesztelni Grosjeannal, ám a versenynaptár változásai és a koronavírus-járvány miatti korlátozások ellehetetlenítették a tesztet.

Telt-múlt az idő, a Grosjean-tesztről pedig nem esett sok szó azóta sem. A csendet most maga Wolff törte meg. “Biztosan tesztelni fogunk. Elköteleztük magunkat, meg fog történni, de nem látom, mikor” – árulta el az osztrák.

“Még nincs dátum. Lett volna lehetőség szeptemberben, de már nincs, úgyhogy valószínűleg ez 2022-re csúszik. De biztosan megtartjuk” – tette hozzá a Mercedes egyik szóvivője.