Az idei évben is számtalanszor megvillant már az AlphaTauri franciája, Pierre Gasly. Bakuban dobogóra is állhatott, de elég csak a Forma-1-es Holland Nagydíj időmérőjéig visszamenni, ahol negyedik lett az AT02-vel a Red Bull-os Max Verstappen és a két Mercedes-pilóta mögött.

Az egyszeres futamgyőztesnek ennél azonban ambiciózusabb céljai vannak, melynek beteljesítésében akár a Red Bull is segíthetne neki. Egy alkalommal ugyan volt már ő is a nagycsapatnál, ám akkor hamar lefokozták, miután nem tudta tartani a lépést. A jelenlegi második számú pilóta, Sergio Perez sem jeleskedik annyira, mint amennyire talán elvárható lenne tőle.

Mindezek kapcsán Zandvoortban megkérdezték őt a helyzetről. “Csodálkozom, miért nem” – utalt az újra-előléptetés elmaradása miatt a francia. “Voltak tárgyalások erről, és szerintem nagyon elégedettek a teljesítményemmel, de nyilvánvalóan nem csak ezt veszik számításba. Így döntöttek” – utalt Perez szerződéshosszabbítására.

F1: Csalódott a Red Bullban a kikosarazott pilóta 2

Pierre Gasly

“Persze ez kissé csalódás volt a számomra, mert ott szeretnék lenni. Gyors autót akarok vezetni. Nem azt mondom ezzel, hogy az AlphaTauri nem adott nekem idén erős autót” – emelte ki Gasly. “Sajnos nem így történtek a dolgok, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ez nem fog megtörténni. Az biztos, hogy jövőre nem ott fogok vezetni” – célzott a Red Bull csapatára a francia.