Piros zászlókban gazdag volt a Forma-1-es Holland Nagydíj pénteki napja, mivel az első két edzést összesen három alkalommal szakították félbe. Ezek egyikét a pontversenyben vezető, autójával lerobbanó Lewis Hamilton váltotta ki, ám ezzel a világbajnoki küzdelem másik főszereplője, Max Verstappen is a figyelem középpontjába került.

Fedélzeti kamerás felvételek alapján ugyanis gyanítható, hogy a piros zászlók meglengetése után a Red Bull hollandja még megelőzött egy autót, ami a szabályok szerint tilos. Ezt Anthony Davidson korábbi Forma-1-es pilóta is szóvá tette a Sky Sports szakértőjeként.

A 10-es kanyarnál megjelenik a sárga zászló, ahogy átmegy rajta Verstappen. Elmegy a forgalom mellett, ekkorra már pirosra váltott a jelzés. Ekkorra már felér a hegytetőre, látszik is, hogy már pirosan villog a lámpa. A jobbján volt egy autó, nem tudom, ránéznek-e erre a stewardok. Mérnöke jelezte a csapatrádión, hogy piros zászló van érvényben. Csak remélni lehet, hogy a versenyfelügyelők elnézőek lesznek. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon szigorúak, ha piros zászlóról van szó

– elemezte a helyzetet a brit.

Később Christian Hornert is megszólaltatta a brit sportcsatorna. „Most láttam először az esetet, de amint meglátta a piros jelzést, elvette a gázt. Azt gondolom egyébként, hogy a másik autó épp lassú körön volt. Ránéztem az adatokra, és ő nem kapott tájékoztatást a piros zászlóról” – vette védelmébe pilótáját a Red Bull csapatfőnöke.

A jelek szerint még csak vizsgálat sem indult Verstappennel szemben, így aligha valószínű, hogy ezért az igen ellentmondásos esetért büntetni fogják.

Frissítés (10:00)

Szombat délelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mégiscsak elkezdte vizsgálni Max Verstappen piros zászlós előzését. Helyi idő szerint 10:45-re idézték be a holland pilótát. Ha bármilyen fejlemény lesz az ügyben, beszámol róla a Vezess.

Frissítés (11:45)

Döntöttek az érintettek meghallgatása után a versenyfelügyelők: nem büntetik Verstappent, így emiatt nem kell rajtbüntetéssel számolnia hazai pályán.