Egy korábbi interjúban Fernando Alonso olyan dolgokat mesélt Sebastian Vettelről, melyet sokan nem néztek volna ki a spanyol Forma-1-es világbajnokból, ismerve a két pilóta közös történetét. A 32-szeres futamgyőztes tisztelettel beszélt a négyszeres világbajnokról, és megtiszteltetésnek gondolja, hogy egy mezőnyben lehet vele.

Nem maradt el az Aston Martin pilótájának válasza sem, aki a spanyol Marca című lapnak beszélt a riválishoz fűződő viszonyáról. “Szeretek ellene versenyezni. Az idei első futamon, amikor Fernando visszatért, kerék a kerék ellen harcoltunk.”

“Mosolyogtam a cockpitben, mert vártam, hogy idén több ilyen csatánk is lesz”

– mondta Vettel. “Volt is már egynéhány. Mindig élveztem a csatákat Fernandóval.”

A két pilóta között nagyjából fél generáció az eltérés, Alonso már bőven futamgyőztes volt a Forma-1-ben, amikor Vettel neve még fel sem merült a királykategóriában. “Emlékszem rá a 2003-as hungaroringi versenyről. A tévé előtt ültem. A tehetsége megkérdőjelezhetetlen, a pályán mutatott képességei pedig a sportág legjobbjai közé tartoznak.”

F1: Vettel visszaszólt Alonsónak, de még hogy! 2

Fernando Alonso és Michael Schumacher 2004-ben

“Olyat tett, amiről azt gondoltam, lehetetlen megtenni: megverte Schumachert” – tekintett vissza a négyszeres világbajnok. “Amikor felnőttem, Michael volt a legjobb, az első számú. Úgy tűnt, lehetetlen őt legyőzni. Fernando kezdte először megverni, ez egy nagy eredmény. Hosszú pályafutás áll mögötte számos különböző autóval – élmény mellette és vele versenyezni a pályán” – magasztalta a spanyolt Vettel.