Fernando Alonso több világbajnokságot veszített el Sebastian Vettellel szemben, ami korábban hagyott nyomokat a spanyol lelkében. Volt, amikor Vettel teljesítményét kissé leszólva arról beszélt, nem is ellene, hanem Adrian Newey, vagyis az autó tervezőjével harcol.

Az azóta eltelt évek alatt Alonso megbékélt a sorsával, Vettel teljesítményét is másképp látja már. Alonso szerint Vettel egyike azoknak a neveknek, akikre saját maga mellett mindig emlékezni fognak. “Ez örökké velünk marad” – mondta Alonso.

“Nagyon tiszteljük egymást. Néha keményen küzdöttünk egymás ellen a pályán, néhány bajnokságért is versenyben voltunk. Mindig Seb nyert, de ha találkozunk a pályán, mindketten ugyanannyira tiszteljük a másikat.”

“És nem csak a vasárnapokról van szó: sok minden történik péntekenként és szombatonként is. Megtiszteltésnek érzem, hogy a legtöbb sráccal együtt versenyezhetek az F1-ben, de ez különösen igaz az olyan emberekre, mint amilyen Seb.”

Alonso nemrég a Magyar Nagydíj helyszínén ünnepelte a születésnapját, amire Vettel is készült – bár a meglepetés nem egészen úgy sült el, ahogyan szerette volna.