Igencsak megnehezíti a Forma-1-es alakulatok helyzetét a költséglimit, a sorozatos autótörések ugyanis rengeteg pénzt kihúznak az istállók képzeletbeli pénztárcáiból. A legtöbben örültek volna az alábbi szabályváltozásnak is, mely 2022-től lépett volna életbe, és rögtön egy másik problémakörre is megoldást kínált volna.

A Nemzetközi Automobil Szövetség tervei szerint ugyanis 2022-től egységes bokszutcai felszerelést használhattak volna a csapatok, azaz minden autóra ugyanolyan légkulcsokkal ugyanolyan csavarokkal rögzíthették volna a 18 colos kerekeket. A PlanetF1 szaklap beszámolója szerint az FIA már ki is írta a tendert, melynek egyik nagy esélyese egy olasz cég lett volna, akik a NASCAR-ban már bizonyítottak. Az egységesített bokszutcai felszerelés nemcsak olcsóbb, de a biztonsági kérdések végére is pontot tehetett volna.

A Mercedes és a Red Bull közbenjárásának köszönhetően azonban semmi sem lesz az egészből, a két istálló ugyanis nem kért mindezekből. Lépésük érthető az ő szempontjukból, hiszen jelen pillanatban nem csak a pályán, de a bokszutcában is ők a leggyorsabbak, rengeteg pénzt és munkát öltek abba, hogy felgyorsítsák kerékcseréiket.