A Forma-1-es Brit és Magyar Nagydíjakon ugyan csak két pontot szerzett, 33 pontos bajnoki előnyéből pedig 8 pontos hátrány lett, de Max Verstappen továbbra is eltökélten küzd a világbajnoki címért Lewis Hamilton ellen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legutóbbi kijelentése, melyet a holland De Telegraaf lapjának mondott.

“Biztos vagyok abban, hogy izgalmas csatánk lesz” – mondta a Red Bull 23 éves pilótája. “Jó esélyünk van nyerni, nem szabad hirtelen feladnunk” – célzott az utóbbi hetek történéseire.

“Úgy látom, hogy még mindig gyorsabban vezetek mindenki másnál. Abszolút biztos vagyok benne, hogy gyorsabb vagyok Lewisnál. Ha nem így gondolnám, jobb lenne, ha otthon maradnék” – jelentette ki Verstappen. Hozzátette, ehhez a megfelelő technikai háttérre is szüksége van.

“Az autók egyenlőek voltak az év korábbi részében, de most a Mercedes újra előnyben van. Arra kell törekednünk, hogy legalább behozzuk őket, ekkor én jelenthetem a különbséget. Dolgoznunk kell, hogy megtaláljuk azt az 1-2 tizedet, amivel elléptek a szezon során.”