A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Mercedeses beugrásakor egyszer már szerzett pontokat, ám a Williamsszel még nem sikerült ez George Russellnek – egészen az őrületes Forma-1-es Magyar Nagydíjig, ahol új győztest is avattak.

A brit kilencedikként látta meg a kockás zászlót, és ugyan a futam közben mérgelődött, hogy csapattársa, a nyolcadikként végző, így szintén pontot szerző Nicholas Latifi kedvezményezett helyzetbe került, de a kocsiból kiszállva már csak az örömkönnyek potyogtak szemeiből.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

“Többet jelent ez, minthogy az első pontjaimat megszereztem. Három év kemény, elkötelezett munkája ez, kemény pillanatokkal számomra és a csapat számára is. Furcsa érzés. Több ez, mint amit pusztán az eredmény mutat” – mondta.

“Azt hiszem, ez az eredmény megmutatja, hogy sosem szabad feladni. Minden egyes versenyen utolsók voltunk 2019-ben, nem is harcoltunk. Most, 2021-ben harcolunk, gyorsabb autónk van. Nem számít a szituáció, mindig lehet tanulni, és mindig mindent bele kell adni a pályán.”

Russell elárulta, hogy egy büntetés majdnem tönkretette a futamát, és elvette tőle a pontszerzés lehetőségét. A brit a Williams bokszából kihajtva a furcsa, egy autós Lewis Hamilton-rajtot követően használta ki azt a helyzeti előnyt, hogy a Williams garázsa az utolsó a bokszban, így az azt követő üres területen beelőzte a bokszutca végén, a piros lámpánál álló sort.

“Láttam egy lehetőséget, és úgy voltam vele, hogy rámegyek. Örülök, hogy visszaadhattuk a pozíciókat” – mesélte, miután az FIA illetékeseivel megbeszélte a csapat, hogyan cselekedjenek.