A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Lewis Hamilton a múlt vasárnapi Brit Nagydíj első körében ütközött Max Verstappennel, a holland autója totálkáros lett. A nagy indulatokat korbácsoló incidens miatt Hamilton tíz másodperces büntetést kapott, de így is megnyerte a futamot, amibe nem tud belenyugodni a Red Bull.

A Kronen Zeitung szerint a csapat egy frissen felfogadott ügyvéd segítségével vizsgálja, hogy utólag ki lehet-e szabni szigorúbb büntetést Hamiltonra.

“Az ügyvéd feladata, hogy megvizsgálja, mit tehetünk egy ilyen helyzetben a sportjog keretein belül” – mondta Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke. “Csak a szerencsén múlt, hogy semmi komoly nem történt Maxszal.”

“Az autónak, és valószínűleg a motornak is viszont annyi, és ezt nem hagyhatjuk annyiban. Egy versenyre szóló eltiltás lenne helyénvaló.”

“A tíz másodperces büntetés nevetséges, de talán csak a szabályok hibája. Felül kell vizsgálni ezeket, ahogyan a felügyelői rendszert is. Perez két öt másodperces büntetést kapott olyan minimális kontaktokért, ahol senki sem repült el a pályáról. Adhattak volna tíz másodperces plusz egy áthajtásos büntetést Hamiltonnak, de nem tették.”