A 2020-as Forma-1-es Osztrák Nagydíjon úgy tűnt, hogy a Red Bullt győzelemre vezetheti Alexander Albon. A thai-brit versenyző azonban ütközött Lewis Hamilton Mercedesével, és végül be sem fejezte a futamot.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Helmut Marko, a Red Bull motorsportfőnöke úgy gondolja, ennek köszönhető, hogy pilótájukból nem lett olyan versenyző, aki konstans jó eredményeivel sikerhez segíthette volna a csapatot Max Verstappen mellett. “Ha Hamilton akkor nem hajtott volna bele, Albon meg is nyerhette volna a versenyt. Talán minden másképp alakult volna, magabiztosabb lett volna.”

Az osztrák szakember szerint a legnagyobb különbség Albon és utódja, Sergio Perez között, hogy a mexikói sokkal stabilabb. “Amikor jól megy neki az időmérőn, mint a második helye Imolában, vagy a harmadik hely a Red Bull Ringen… Albonnál ilyen nem volt. A versenyen majdnem Verstappen szintjét hozza, ha hibátlanul teljesít” – emelte ki Marko.

A thai-brit már csak akkor kaphat esélyt a Forma-1-ben a Red Bulltól, ha valamelyik pilótájuk megbetegszik. “Ha pozitív az ember, azonnal karanténba kerül” – célzott a koronavírus-járványra Marko. “Ha ez megtörténik egy versenyzővel, egy tripla fordulónál teljesen kiesik a versenyből. A tartalékversenyző szerepe sokkal indokoltabb, mint valaha” – mondta.