A Forma-1-es Osztrák Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Zsinórban öt futamgyőzelemnél tart a Red Bull a Forma-1-ben, de sokakhoz hasonlóan Ralf Schumacher is úgy véli, hogy a Mercedest még nem lehet végleg leírni. Mondjuk, az eddig látottak alapján Silverstone-ban is Max Verstappenéknek állhat a zászló.

“A Red Bull szériája ellenére nem írnám még le a Mercedest. Nagyon erős csapat” – fogalmazott Schumacher. “Bármikor megtörténhet, hogy a Red Bull mellényúl a stratégiával vagy hibázik. Egy autó általában nem működik jól minden pályán, szóval biztos vagyok benne, hogy a Red Bullnak is lesznek még gyenge hétvégéi.”

Silverstone-ban ugyanakkor jöhet a zsinórban hatodik győzelem. “Szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy most javíthat-e a Mercedes, mert a Red Bull számára tökéletes pálya jön.”

“Úgy gondolom, hogy a Mercedesnek jelenleg aerodinamikai problémája van, és nagyobb szárnyállással kell versenyeznie, hogy ezt kompenzálni tudja. Ez viszont végzetes lehet egy olyan, hosszú egyenesekkel teli pályán, mint a silverstone-i.”

A jövő heti Brit Nagydíjon próbálják ki először a sprintkvalifikációt is: a pénteki időmérő után szombaton sprintfutamot rendeznek, ennek eredménye adja majd a vasárnapi verseny rajtsorrendjét.