A Forma-1-es pilóták csütörtöki programja az első hétvégi interjúk mellett a pályabejárás szokott lenni: mérnökeik társaságában általában gyalog, de olykor kerékpárral, esetleg rollerrel körbemennek az aszfaltcsíkon, és saját szemükkel, lassabb tempó mellett is megnézik a kritikus pontokat, helyeket.

Nem úgy Max Verstappen. A Red Bull hollandját az Azerbajdzsáni Nagydíj csütörtöki napján kérdezték a felkészüléssel kapcsolatban, amikor a következőket mondta: “Nem voltam pályabejáráson 2017 óta. Nem lehet rávenni a sétálásra. Így néhány perccel több időm van aludni.”

“Ha meg szeretném ismerni a pályát, a kivezető körömön egy kicsit lassabban megyek és szétnézek” – viccelődött a holland.

“Mindenki másképp közelíti meg a dolgot. Egy ponton úgy voltam vele, hogy engem senki nem vesz rá, hogy gyalogoljak. Tudom, hogy az út egy ponton jobbra vagy balra kanyarodik” – vélekedett a bajnoki éllovas. Az interjú közben mellette ülő Esteban Ocon erre csak annyit javasolt neki, hogy akkor menjen robogóval.

Korábban egyébként Lewis Hamilton is azt mondta, szerinte semmit sem jelent a pályabejárás, Daniel Ricciardo pedig egyenesen időpocsékolásnak nevezte a folyamatot, noha ő bringával azért körbe szokta tekerni a versenyek helyszínét.