Kimi Räikkönen a Forma-1 valaha volt legtapasztaltabb pilótája: a finn még 2001-ben állt rajthoz első versenyén, azóta pedig már több mint 330 nagydíjat teljesített. 2007 legjobbja látott már egyet s mást, de szerinte a pilóták nem lettek szemtelenebbek vagy agresszívabbak, mint 20 éve voltak. Változást leginkább a szabályalkotók részéről érzékelt: rengeteg új előírás született, és a versenyirányítás is sokkal többször avatkozik közbe a futamok során.

“Versenyről versenyre változik ez, de nem hiszem, hogy sokat változott. A legnagyobb különbség az, hogy már mindenre létezik szabály. Annyi van, hogy már bármit csinál az ember, arra kitalálnak valamit.”

Räikkönen: Túl sok a szabály a Forma-1-ben 1

Kimi Räikkönen

“Hogy ez jó vagy rossz, az megítélés kérdése, attól függ persze, mit csinált éppen az ember. De a múltban, amikor a Forma-1-et kezdtem, talán egy kicsit tisztességesebbek voltak egymással a versenyzők” – emelte ki Räikkönen.

“Ha megelőztél valakit, nem mondom azt, hogy elengedett, de nem volt olyan durva, vagy nem blokkolt annyi ideig. Akkor nem volt szükség ilyen jellegű szabályokra. De minden sportág változott 20 év alatt, ez is része ennek” – tekintett vissza a 21-szeres futamgyőztes.