Nem indult álomszerűen Sebastian Vettel Aston Martinnal közös időszaka. A Ferrari vörösét brit versenyzöld ruházatra cserélő négyszeres világbajnok a csapatváltók közül a legnehezebben találja meg a helyét új istállójánál, idei legjobb eredménye két 13. hely.

Habár a 2021-es szabályváltozások érzékenyen érintették az alakulatot, Vettel csapattársát, Lance Strollt sem tudja legyőzni: a kanadai már öt világbajnoki egységet gyűjtött. Ralf Schumacher szerint az elkövetkezendő futamokon honfitársa elsődleges feladata a csapattárs legyőzése lesz.

“Négyszeres világbajnokként ezt kell tennie. Ha nem jobb egyértelműen és nem mozdítja előre a csapatot, egy ponton meg kell kérdeznie magától, hogy

van-e ennek még értelme.Ott azonban még nem tartunk” – tette hozzá a hatszoros futamgyőztes. “Adnunk kell még neki 2-3 versenyt, de addigra már túl kell lennie az Aston Martinhoz szokás problémáján.”

F1: Vettel ultimátumot kapott 1

Ralf Schumacher

Schumacher biztos abban, hogy Vettelt zavarja, hogy Stroll gyorsabb nála. “Forma-1-es versenyzőként minden edzés és verseny után megkérdőjelezed magad, amikor a csapattársad mögött végzel. Olyanok járnak az eszedben, mint ‘hogyan lehet ő a gyorsabb, hogyan tud 10 méterrel később fékezni. Ezeken Sebastian Vettel is rágódik, észrevehető bizonyos interjúiban.”