Habár a mercedeses Lewis Hamilton idei harmadik futamgyőzelmét aratta a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, Max Verstappen és a Red Bull komoly ellenfélnek bizonyult az eddigi versenyeken. A csaták azonban nemcsak a pályán, hanem azon kívül is zajlanak a két csapat között.

Hamilton még a barcelonai időmérő után említette meg, hogy a Red Bull hátsó szárnya az egyenesekben szerinte meghajlik, így gyorsabbak lehetnek az egyenesben. A szabályok természetesen előírják, hogy milyen mértékben hajolhatnak meg az aerodinamikai elemek, ezért az energiaitalosok bajba kerülhetnének, ha valami ilyesmivel trükköznének.

Christian Horner csapatfőnök azonban elmondta, szó sincs ilyesmiről. “Természetesen az autó átment az ellenőrzéseken. Mindenféle teszteken meg kell felelnie. Az FIA mindent rendben talált az autóval” – jelentette ki a brit szakember.

F1: Szabálytalan a Red Bull? A főnök szerint nem 2

Christian Horner

Hornert egyébként meglepte Hamilton effajta gyanúsítása, ám szerinte Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök ültette el pilótája fülében a bogarat. “Korábban Toto már beszélt nekem erről. Kétlem, hogy ez Lewis véleménye volt, ez máshonnan jöhetett.”

A csapatfőnök a Spanyol Nagydíjat követően elárulta, fejleszteni fogják az idei autót, hogy legyen esélyük a bajnoki címre. “Minden a hatékony fejlesztésről fog szólni, figyelembe véve, hogy a jövő évi autót is tervezni kell. Megvannak ennek a maga kihívásai. Maratoni szezonban vagyunk a maga 23 futamával. Versenyben kell maradnunk az évad második felében, általában akkor erősebbek vagyunk” – tekintett előre Horner.