Andy Cowell 2004-ben csatlakozott a Mercedeshez, kulcsszerepe volt abban, hogy a márka verhetetlen erőforrást épített a hibrid korszakra. Cowell tavaly júliusban köszönt el munkatársaitól a Mercedes brixworth-i motorüzemében, azóta nincs Forma-1-es állása.

A Ferrari ugyan megpróbált egyből lecsapni a szakemberre, motorfejlesztési igazgatónak igazolták volna le, Cowell azonban nemet mondott az ajánlatra.

Most viszont lehet egy valóban ígéretes projekt a számára: a Red Bull 2022-től házon belül folytatja a motorfejlesztést, ehhez pedig szüksége lenne egy technikai igazgatóra. Cowell egyértelmű jelölt lehetne a pozícióra, gyorsan elő is került a neve a pletykákban.

“Először is azt kell megvizsgálnunk, a Honda jelenlegi csapatából ki tudna csatlakozni hozzánk” – próbálta hűteni a kedélyeket Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

“A legjobb tudomásom szerint Cowell a Forma-1-en kívül szeretne dolgozni, Mario Illiennek pedig van saját, a Hondával együttműködő cége. De talán lesznek lehetőségek a jövőben, mindenképp találnunk kellene egy technikai igazgatót.”