Lewis Hamilton még első, 2008-as Forma-1-es világbajnoki címének megszerzése után megkapta a brit birodalmi rend legalacsonyabb MBE fokozatát, ám az azóta eltelt bő évtizedben hiába szárnyalta túl más, kisebb sporteredményeket elérő honfitársait, nem jött az előléptetés.

Miután a 35 éves angol idén a futamgyőzelmek számában is az F1 történetének legeredményesebb pilótája lett, majd a múlt hétvégi Török Nagydíjon elért győzelmével hetedik, Michael Schumacher rekordját beállítva hétszeres világbajnok is lett, újabb, minden korábbinál nagyobb lendületet kapott a Hamilton lovaggá ütéséért folytatott kampány (a közösségi médiában).

A brit The Sun úgy tudja, a kérdés mostanra eldőlt, Hamilton felkerült II. Erzsébet királynő újévi kitüntetési listájára, azaz jövőre már a Sir megszólítással is járó lovagparancsnoki (KBE) fokozat birtokosa lesz.

A bulvárlap szerint a fő akadály Hamilton adóháttere lehetett volna, ugyanis a közvélekedés, de legalábbis a félhangos suttogó propaganda szerint az Egyesült Királyságból adóoptimalizálási céllal már F1-es karrierje kezdetén Svájcba, azóta pedig Monacóba költözött pilóta nem fizetett be eleget a hazai kasszába, ám miután az illetékesek utánanéztek az adóügyeknek, „mindent rendben találtak”.