Fogy a Red Bull ideje, ugyanis már csak alig több mint egy év van hátra a Hondával való házasságából, miután a japán gyártó úgy döntött, 2021 végén hátat fordít a Forma-1-nek. Az energiaitalos istálló helyzetét tovább nehezíti, hogy eléggé valószínűtlen, hogy a megmaradt három beszállító (Ferrari, Mercedes, Renault) valamelyikével egyezzen meg.

„Van néhány dolog, amiben már ideje lenne dönteni” – nyilatkozott a Red Bull motorügye kapcsán Christian Horner csapatfőnök. „A motoroknál ugyanis elég hosszú az átfutási idő. Ha egy ilyen projektbe belevágnánk, elég sok munkára lesz szükség a színfalak mögött.”

A Red Bull már korábban is A-tervként beszélt arról, hogy megpróbál egyezségre jutni a Hondával, hogy tovább szerepeltesse a motorjait, de csakis abban az esetben, ha a Forma-1-ben – a többi csapat beleegyezésével – befagyasztanák az erőforrásokat. A Milton Keynes-i gárda két héten belül lépne az ügyben.

F1: Versenyt fut az idővel a Red Bull 2

Valójában már e hónap végére meg kellene erősítenünk pozíciónkat

– folytatta Horner. „Azzal a motorral szeretnénk folytatni, ami jövőre lesz az autónkban.”

„Ha meg tudnánk egyezni a Hondával a szellemi tulajdonjog átvételéről és a motorok továbbviteléről… Kár lenne, ha ezek a motorok egy japán raktárban porosodnának” – ismételte múltkori gondolatait. „Persze, a szabályoktól is függ, de ezen az úton folytatnánk.”