A Forma-1 kedden közzétette a tervezett 2021-es versenynaptárat, amelyben 23 hétvége szerepel. A Vietnámi Nagydíj helye egyelőre üres ugyan, de Imola, Portimao és Isztambul is pályázik a beugrásra, így valahol biztosan lesz 23. futam.

A 23 hétvége már komoly megterhelést jelent a csapatok számára, a Mercedesnél átszervezések is várhatók. “A Forma-1 mindig is nagy üzlet volt, meg kell bíznunk a szakértelmükben” – mondta Toto Wolff csapatfőnök a kibővített naptárra reagálva.

“Az emberekre nehezedő nyomás évről évre egyre nagyobb és nagyobb lesz a versenyek számának növekedésével. Dupla hétvégékkel kezdtünk, ami nem volt valami szórakoztató, mert az embereknek sok időt kellett távol tölteniük a családjaiktól.”

“Aztán eljutottunk a tripla hétvégékig, jövőre két ilyen is lesz, több dupla mellett. Erre nincs könnyű megoldás.”

“Úgy gondolom, hogy nekünk, csapatoknak alkalmazkodnunk kell a helyzethez olyan módon, hogy talán nem ugyanazokat az embereket visszük el az összes hétvégére. Lesz egy alapcsapat, amelynek sajnos mindig utaznia kell, de úgy kell átszerveznünk a működésünket, hogy regenerációs időt tudjunk biztosítani. Máskülönben fizikailag és mentálisan is nagyon nehéz lenne végigcsinálni az évet.”