Miután a 2016-ban világbajnoki címet szerző Nico Rosberg váratlanul visszavonult, a Mercedes a Williamstől elcsaklizott Valtteri Bottasszal pótolta a németet.

A finn pilóta az évek során egyszer sem szorongatta meg úgy Lewis Hamiltont egy teljes szezon során, mint elődje, Bottas egyértelmű második számú pilóta, ami sokaknak nem tetszik, a mezőny egyik legjobb ülésének elpazarlását emlegetik vele kapcsolatban.

A csapatnak persze megfelel Bottas, nem véletlenül hosszabbítottak vele 2021-re is, maga Hamilton pedig azt mondja, csapattársa sokkal jobb annál, mint ahogy a közvélemény kezeli.

„Valtteri nem kapja meg a neki járó elismerést. Nagyszerű munkát végez, hihetetlenül gyors versenyző. Szerintem a mezőny nagy részénél jobb. És nem is csak arra gondolok, ahogyan versenyez, hanem a mentalitásáról, a hozzáállásáról” – mondta a holland Ziggo Sportnak a Mercedes zsinórban hetedik konstruktőri győzelme után.

„Autóversenyzőnek lenni nem pusztán a vezetésről szól. Arról is, hogyan tartja magát az ember, hogyan tudja maga köré építeni a csapatát, hogyan tudja ezeket az embereket magasabb szintre emeli, ő pedig nagyon jó ezekben” – folytatta.

13 forduló után a címvédő Hamilton 9 pole és 9 futamgyőzelem birtokában 282 ponttal vezeti a világbajnokságot, Bottas 4 pole és 2 futamgyőzelem megszerzése után 197 ponttal a második.