A koronavírus-világjárvány alaposan betett a Forma-1-nek, az első két negyedév pénzügyi beszámolói óriási veszteségekről, kiesett bevételekről szóltak. Miután júliusban végre elindult a világbajnokság, valamelyest javultak a dolgok, de így is csúnya mínuszban van a sportág.

A harmadik negyedév pénzügyi beszámolója szerint júliustól szeptember végégi 597 millió dollár bevétele volt az F1-nek – tavaly ugyanekkor 633 millió –, ami végül 104 millió dolláros (31,5 milliárd Ft) veszteséget hozott – egy évvel ezelőtt 32 milliós nyereség volt a mérleg.

Bár a július-szeptemberi időszakban a sűrített naptárnak köszönhetően a szokásosnál sokkal több futamot tartottak, a bevételeket ez nem dobta meg arányosan, hiszen a legtöbb versenyhelyszín csökkentett rendezési díjat fizetett, hiszen a nagydíjakat Szocsi kivételével zárt kapuk mögött, fizető nézők nélkül rendezték.

Csökkentek a szponzori bevételek is, ahogy helyszíni vendégek híján a drága VIP-jegyekért luxusszolgáltatást nyújtó Paddock Club sem hozott pénzt.