A vasárnapi Emilia-romagnai Nagydíjon is szerepet kapott a biztonsági autó, a Bernd Mayländer vezette Mercedes Max Verstappen defektes kicsúszása miatt lépett pályára, majd a williamses George Russell amatőr falazása miatt maradt kint tovább.

A két incidens után volt mit takarítani, ám egy idő után – a szokásoknak megfelelően – a lekörözött versenyzőket elengedték, hogy az újraindításra besoroljanak a mezőny végére, volt egy bökkenő: a marshalok Russell bukásának helyén még takarítottak, amikor felzárkózni igyekvők komoly tempóval húztak el mellettük.

„Kicsit veszélyes ez így, hogy kint hagyták a pályamunkásokat” – jelezte a csapatrádión a haasos Romain Grosjean.

A ferraris Sebastian Vettel szintén szólt a rizikós helyzetről: „A pályán lévő marshaloknak nagyon figyelniük kell! Nagyon-nagyon veszélyes ez. Küldjék le őket a pályáról!”

Grosjean és Vettel egy bolyban ment el a pályát takarítók mellett, ők még viszonylag mérsékelt sebességgel, de a később érkező Racing Point-os Lance Stroll már-már versenytempóban húzott el a marshalok közelében.

A RaceFans.net megkereste a versenyigazgatót, Michael Masit, de egyelőre nem kapott választ az elengedés időzítését, a marshalok biztonságát illető kérdésre.