A Ferrari a gyári csapat mellett az Alfa Romeónak és a Haasnak szállít motort. Miután a vélhető szabálytalankodás után az olaszoknak módosítaniuk kellett az erőforráson 2020-ra, a maranellóiak motorja a mezőny leggyengébbjévé vált, ami a partnerek teljesítményét is lerontotta.

A Haas főnöke, Günther Steiner középtávon nem zárja ki, hogy másik szállító után nézzenek.

„A ferrarisok elmagyarázták, hogy egyszerűen nem volt elég idejük, hogy a tavaly év végi szabályváltozásokhoz alakítsák az idei motort. Egyelőre türelmesek vagyunk, de ha jövőre sem javul a motor, új magyarázatra lesz szükség” – mondta a német Sport1-nek, hozzátéve, hogy azért nagyon nem lenne könnyű döntés a szakítás, sok szál köti őket az olaszokhoz.

„Ne feledjük, hogy a Ferrari nélkül nem is lennénk a Forma-1-ben, szóval türelmesnek kell lennünk. A jelenlegi eredmények nem meggyőzőek – és még finoman fogalmaztam –, de szerintem a Ferrari képes lesz visszatérni oda, ahová való, csak várnunk kell.”

„A jövő évben a Renault-nak már nem lesz partnercsapata, ugyanakkor mi nem egyszerűen csak a motort vesszük a Ferraritól, hanem a felfüggesztés elemeit és a sebességváltót is. Mindenesetre tanulmányozzuk a piacot, ugyanis évekig biztosan nem tartható ez a helyet. De meggyőződésem, hogy a Ferrari magára fog találni” – magyarázta Steiner.