Noha az idei Forma-1-es szezont szigorú óvintézkedések mellett bonyolítják le, a Nemzetközi Automobil Szövetség sem számol azzal, hogy jövőre is vírusmentes marad a sorozat.

A koronavírus-járvány miatt eddig csak egy versenyzőnek, Sergio Péreznek kellett két futamot kihagynia, ami azt jelzi, hogy jól vizsgázott az FIA biztonsági protokollja.

“Volt néhány nehéz helyzetünk eddig, de eddig mindet sikerült megoldanunk úgy, hogy ne zavarja a működésünket” – mondta Bruno Famin, az FIA ügyvezető igazgatója, aki sok más mellett az egészségügyi protokollért is felelős.

“Zéró kockázat nem létezik, így lehetnek problémák az utolsó versenyeken. Ébernek kell maradnunk.”

“Ami a következő szezont illeti, a vírus velünk marad, és mindenhol ott lesz. Amíg nem lesz mindenki számára elérhető vakcina, lesznek kellemetlen helyzetek.”

A 2021-es naptár még alakulóban van, az FIA sem tudja, vissza lehet-e térni a normális ügymenethez. Melbourne mindenesetre arra készül, hogy jövőre futamot rendezhet, miután idén az utolsó utáni pillanatban fújták le az idénynyitót.

“Az Ausztrál Nagydíj szervezői úgy készülnek, hogy márciusban megrendezik a 2021-es szezon nyitóversenyét” – áll az ausztrálok állásfoglalásában. Melbourne szokás szerint március közepén szeretné megrendezni a futamot.