Felemás versenyt tudhat maga mögött a Ferrari, ugyanis amíg Sebastian Vettel nullázott jubileumi futamán, Charles Leclerc a hatodik helyen célba érve értékes pontokat gyűjtött a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, jóllehet, a rajt után volt egy vitatható koccanása a Racing Point-os Lance Stroll-lal.

Ugyan a monacói is csak a hetedik a tabellán, mindössze 8 pont a lemaradása a 4. helyen álló, mclarenes Lando Norrisszal szemben, és több mint háromszor annyi egységgel rendelkezik 10 futam után, mint négyszeres világbajnok csapattársa.

Az elmúlt hetekhez képest valóban jó eredménynek számít a hatodik hely, mégiscsak meglepődve, pozitívan nyilatkozott Leclerc a leintés után. „Jó versenyünk volt, úgy érzem, tettünk egy lépést előrefelé” – mondta a Sky Sports kamerái előtt.

„Elégedett vagyok a mai nappal, még engem is meglepett a tempó, mert pénteken nem mentem jól, sokat szenvedtem a gumikopás miatt. Ma már sokkal jobbak voltunk, azt hiszem, a gumikezelésen sokat sikerült javítanom” – nyugtázta boldogan a ferraris pilóta.

F1: Már látja a fényt a Ferrari az alagút végén? 2

„Meglepő módon versenyképesek voltunk a futam alatt, és habár ez pozitív, meg kell értenünk az okát. Másoknál versenyképesebbek voltunk, de az is igaz, hogy Mugellóban nehéz dolgunk volt” – mutatott vissza a két héttel ezelőtti hétvégére.

„Habár a lágy gumikat nem tudtuk használni, jól működött a stratégiánk, de a kerékcserénél veszítettünk némi időt Ricciardóval szemben, azonban a „ha” és „de” kezdetű mondatokkal nem megyünk semmire sem.”