A múlt hétvégén vált nyilvánossá, hogy a Forma-1-be belépni kívánó új résztvevőktől ezután 200 millió dollár befizetését várják el, ez a pénz tisztán a már bent lévők közt oszlik el „kompenzációként” azért, hogy egy új szereplő érkezése után többfelé kell vágni az F1 bevételei jelentette tortát.

A kicsit maffiás ízű újítás ugyanakkor nem lepte meg az eredetileg 2021-es, de koronavírusra reagáló intézkedések, a nagy szabályváltozások elhalasztása miatt immár 2022-t célzó Panthera-projekt vezetését.

„Bizonyos értelemben számítottunk erre. Mi már jó ideje hallottunk erről az egyeztetések során” – mondta a RaceFans.netnek a projektet irányító Benjamin Durand, hozzátéve, hogy ők azért jelentősen alacsonyabb, 80-120 milliós összegre gondoltak.

„Nyilván nem jó hír ez számunkra, de nem újdonság, mert számítottunk rá. De természetesen megnehezíti a dolgunkat. Sokkal könnyebb 100 millió dollárt szerezni, mint 300 milliót.”

Durand a fentiekkel együtt üdvözölte a lépést, összességében pozitív dolognak tartja a beugrási pénzt:

„Világos, hogy a már bent lévő csapatok érdekében van ez, amit megértünk, jó dolog. Amikor potenciális befektetőkkel tárgyalunk, ez is mutatja, hogy ez a sorozat vigyáz a résztvevőire, ami nem minden versenyszériára igaz. Szóval jó dolog ez.”