A Mercedes a közelmúltban már megerősítette, hogy 2021-re is megtartják Valtteri Bottast, ám a szintén idén lejáró szerződésű Lewis Hamilton még mindig nem hosszabbított. Belgiumban a megkérdezték a hatszoros világbajnokot, hogy mi a helyzet a szerződésével, az angol így felelt:

„Igazán szerencsés voltam eddig, az elmúlt két-három alkalommal személyesen tárgyaltam a szerződésemről, és minden egyes alkalommal tanultam valamit. Nem az a típus vagyok, aki szereti állandóan ugyanazt, szóval minden alkalommal részletekbe megyek, biztosra akarok menni, hogy a csapattal közösen fejlődünk, hogy az értékeink, a céljaink továbbra is egybeesnek” – kezdte a 35 éves angol, aki korábban arra utalt, hogy még három évig biztosan szeretne maradni.

„Szóval alapvetően ezeket vesszük át. Megnézzük, hogyan működhetnének még jobban a dolgok, hogyan nyerhet még többet mindkét fél, legyen szó akár a szponzori elvárásokról, akár a pályán nyújtott teljesítményről, a mérnökökkel, a szimulátorban végzett munkáról. Nem is tudom, mindenféle dolog van. Aztán amikor túl vagyunk a részleteken, jön a legnagyobb kérdés” – célzott a fizetésre, amit ő valószínűleg szívesen srófolna felfelé, akár évi 50 millió dollárig, viszont a Mercedes a gazdasági környezetet figyelembe véve minden bizonnyal inkább lefelé vinne.

„Totóval jól ismerjük egymást, nem ez az első menetünk. Úgy gondolom, hogy élvezetes élmény a tárgyalás, de mindenképpen jobban érezzük magunkat, miután túl vagyunk rajta, és koccinthatunk rá. Az biztos, hogy lesz egy kis tequilám félretéve, hogy megkínáljam egy felessel a végén – de lehet, hogy az aláírás előtt sem ártana!” – viccelődött a Mercedesnél 2013 óta versenyző pilóta.