November 1-jével és az imolai Emilia-Romagna Nagydíjjal bezárólag 13 európai versenyt jelentettek be eddig a Forma-1 2020-as, koronavírus által átrendezett versenynaptárában. A szezon végén Bahrein és Abu-Dzabi helye biztosnak tűnik, az aktuális járványhelyzet miatt azonban arra egyre kisebb az esély, hogy Ázsiát is érintse a bajnokság.

A Motorsport.com értesülései szerint az így felszabaduló hétvégéken a jerezi és a törökországi futam visszatérésére számíthatunk. Az Ángel Nieto 2017-es halála után a 13-szoros gyorsaságimotoros-világbajnokról elnevezett pályán legutóbb az igen emlékezetesre sikeredett 1997-es Európai Nagydíj alkalmával, az elmúlt évek inaktivitása ellenére állítólag jó állapotban lévő Isztambul Parkban pedig 2011-ben járt utoljára a Forma-1.

Jerez az elmúlt évek során leginkább a motoros világsorozatok (MotoGP, Superbike-vb) otthona lett, igaz, 2017-ben különálló Forma-2-es fordulót is rendeztek a 4,4 kilométeres aszfaltcsíkon. Az isztambuli pálya illetékesei pedig az elmúlt hetekben tettek már rá utalást, hogy tárgyalnak a Liberty Mediával a visszatérésről, az egyedüli akadályt már csak az FIA-licensz hiánya jelentheti.

Amennyiben a következő időszakban a jerezi és a török helyszín visszatérését is bejelentik, 17-re bővülhet az idei fordulók száma, ami összhangban áll a Liberty Media által korábban megfogalmazott, 15-18 futamos elképzelésekkel.