A silverstone-i nagy meleg és a lágyabb gumikiosztás megtréfálta a Mercedest a 70. Évfordulós Nagydíjon, komoly hólyagosodási problémákkal küzdött a csapat. Nem is jött a várt kettős győzelem, a dobogó tetejére a remekül taktikázó Max Verstappen állhatott.

Ezen a hétvégén, a Spanyol Nagydíjon szintén hőség várható, a gumikiosztás ugyanakkor az első silverstone-i hétvégével egyezik majd meg, a keményebb abroncsokkal pedig egész jól elboldogult a Mercedes.

A címvédőnél ennek ellenére komoly munka várható a következő néhány napban. “Mondhatni, sürgős a dolog, hiszen kedden repülünk Spanyolországba, pénteken pedig már a pályán leszünk” – fogalmazott Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke.

“Az előrejelzések szerint 30 fok lesz, a pálya pedig hasonlóan nagy energiájú, mint a silverstone-i. Nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy ha ezt nem oldjuk meg, újabb vasárnapon csinálhatunk hülyét magunkból.”

“Forróbb napokon nem vagyunk annyira versenyképesek. Tudtuk, hogy a hólyagosodás probléma lehet, beszéltünk is róla a versenyzőinkkel, szóval nem ért minket újdonságként.”

“Az viszont újdonság volt, hogy míg mi a lehető legrosszabbul boldogulunk ezzel a problémával, addig a Red Bull a legjobbat hozza ki ezekből a körülményekből. Ennek okait meg kell értenünk.”

Shovlin is elismerte ugyanakkor, hogy a keményebb gumikiosztás leplezhet valamennyit a Mercedes gondjaiból Spanyolországban.