Még a holtszezonban bejelentette a Ferrari, hogy 2021-től nem tartanak igényt Sebastian Vettel szolgálataira, és Charles Leclerc mellé Carlos Sainz ülhet a következő esztendőben. A McLaren spanyol versenyzője azonban vakarhatja a fejét, látva azt, hogy egyes esetekben a vörös autó a leggyengébbek közé tartozik.

Miután az alakulatok a következő szezon kezdetéig csak minimálisan változtathatnak autóikon, a Ferrari valószínűleg jövőre is a Racing Point-McLaren-Renault hármassal fog küzdeni a pontszerző helyekért, nagyon messze a Mercedesek mögött. Sainz is hasonlóan látja, szerinte a Ferrari labdába sem rúghat 2022-ig.

“Nem kell ahhoz géniusznak lenni, hogy lássuk, hogy a Forma-1-et a Mercedes dominálja” – mesélte az El Mundo Deportivo nevű lapnak. “A jelenlegi helyzet mindenkinek nehéz, legyen szó akár a Ferrariról, Red Bullról, McLarenről, Renault-ról vagy a Racing Pointról. 2021-ben az autók gyakorlatilag ugyanezek lesznek. Egyértelmű, hogy 2022-ig nagyon nehéz lesz megverni a Mercedest.”

F1: Nem vár sokat a Ferraritól Vettel utódja 2

Carlos Sainz

Sainz a mezőny egyik legtapasztaltabb pilótájának számít, 2015 óta tagja a Forma-1 mezőnyének. A 25 éves versenyzőt azonban zavarja, hogy az évek során látott fejlődés és gyorsulás nem igazán érzékelik a tévénézők. “Közel tíz másodpercet gyorsultak az autók 2015 és 2020 között. Pilótaként ez nagy különbség, érezni az agyunkra és a testünkre ható G-erőket.”

“Zavar, hogy az tévén keresztül nem megy át. Biztosíthatok arról mindenkit, hogy az idei autókhoz fogható versenygépek még nem voltak korábban. Három vagy négy másodperccel vagyunk gyorsabbak, mint a 2004-2005-ös aranykorban, de ez TV-n keresztül nem látszik.”

“Valaki magyarázza el, miért tűnik gyorsabbnak ez, mint a mai autók, melyek sokkal gyorsabbak?” – írta Sainz a videó mellé.

“A Mercedes egy gyönyörű, művészi értékkel bíró autó, mely az F1 történetének leggyorsabb versenygépe. Ám nem becsüljük ezt meg igazán, mert a tévében nem tűnünk annyira gyorsnak” – dicsérte a riválisok autóját a spanyol.