A végeredményt tekintve azt nyújtotta a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzése, amire számítani lehetett: a két Mercedes toronymagasan a mezőny előtt végzett Silverstone-ban.

A vert mezőnyben azonban bőven volt akció, ami nem feltétlenül tetszett a zöld asztal mellett ülő stewardoknak. Négy versenyzőt is vizsgálat alá vontak a versenybírák:

  • George Russell (Williams) nem lassított vissza eléggé a Q1-ben, amikor csapattársa, Nicholas Latifi miatt sárga zászlót lengettek
  • Esteban Ocon (Renault) feltartotta Kimi Räikkönent a gyorskörén
  • Charles Leclerc (Ferrari) nem biztonságos módon jött ki a bokszból Lance Stroll elé
  • Stroll (Racing Point) nem biztonságos módon jött ki a bokszból Daniel Ricciardo elé.

Először Leclerc és Stroll ügyében döntöttek a felügyelők, de nem kapott büntetést sem a két pilóta, sem a csapataik. Ezek után Ocon is tisztázódott, a francia is megúszta a feltartós incidenst.

A négy vizsgált versenyző közül egyedül Russell kapott büntetést, aki a bizonyítékok alapján valóban nem lassított eléggé a sárga zászlónál, ezért 5 rajhelyes büntetést kapott az eredetileg 15. helyre kvalifikáló pilóta. Emellett három büntetőpontot is felírtak a neve mellé, ezek a Williams britjének első büntetőpontjai az elmúlt 12 hónapban.