Nyolcadikként végzett Daniel Ricciardo a Forma-1-es Stájer Nagydíjon. A Renault ausztrál pilótája idei első pontjainak is örülhetne, ám jobban zavarja, hogy az utolsó körökben leterelte őt a pályáról Lance Stroll a Racing Pointtal. Az esetet vizsgálták is a stewardok, ám végül felmentették a kanadai versenyzőt.

“Nem is előzött meg igazán” – utalt Strollra Ricciardo. “Mindkettőnket kiszorított a pályáról. Mindig kritikus vagyok magammal szemben: becsukhattam volna az ajtót, de nem gondoltam, hogy van esélye az előzésre. Lando [Norris – a szerk.] érkezett hátulról, és tennie kellett valamit, hogy Lando ne falja fel. Frusztráló a végeredmény. Elvesztettük a helyet Landóval szemben” – mondta az ausztrál, aki azt gondolta, hogy a versenybírák megbüntetik Strollt, és megkaphatja a hetedik helyért járó hat pontot.

“Ha úgy előzött volna meg engem, hogy kiszorít, de ő a pályán marad, az elfogadható, de így, hogy letol mindkettőnket, az nem egy előzés. El kellett fordulnom a kanyar közepén a másik irányba, hogy ne ütközzünk.”

“A futam első része jól alakult, erősek voltunk a közepes gumikon. A bokszkiállás után akadt néhány problémánk a lágyakkal, nem úgy működtek, ahogy azt szerettük volna. Úgy gondoltam, jól sikerült magunk mögött tartani Lance-et, egészen az utolsó előtti körig” – foglalta össze versenyét az ausztrál.

Ricciardónak az első bokszkiállása előtt csapattársával, Esteban Oconnal is meggyűlt a baja, ám a francia nem fejezte be a versenyt túlmelegedési gondok miatt. A másik Renault-val azonban nem voltak ilyen problémák. “Az én autómmal minden rendben volt. Aggódtam, amikor Esteban korán kiesett, de nálam minden rendben volt a hűtéssel” – mondta.